Overslaan en naar de inhoud gaan

Log types

Log types

Russische verbinding
Canadese verbinding
Noorse verbinding
Lets/Duitse verbinding

 

Loghuis.nl produceert twee verschillende typen logs; ronde en vierkante. Het eerste type is een echt boomstamhuis, de stammen zijn duidelijk herkenbaar in de wand. Voor deze oervorm van bouwen gebruiken wij ook de bijpassende verbinding. Deze zogenaamde Russische verbinding kenmerkt zich doordat de stam over de onderliggende stam wordt uitgekeept. Deze laat toe dat de stammen alleen ontschorst hoeven te worden, in Nederland een zeer gevraagde uitvoering. 

Worden stammen na ontschorsen ook nog geschaafd, dan kan de Canadese verbinding ook toegepast worden. Immers al het hout zal dan een gelijkmatige kleur hebben, zodat de vlak geslepen delen in de verbinding niet extra opvallen.

Een ander stijl huizen worden gemaakt van bezaagde stammen. De ronde zijkanten van de stammen zijn afgezaagd, zodat meer rechthoekige balken ontstaan. Dat geeft een wat minder ruw, doch niet minder stoer uiterlijk. De verbinding van dit type log, de Noorse verbinding, is arbeids intensiever, doordat de kruisverbinding complexer is. 

Op de afbeeldingen boven ziet U verder nog de Lets/Duitse verbinding, die wat minder gebruikelijk is.

Voor alle verbindingen geldt dat het oorspronkelijke ambacht op hoog niveau in stand wordt gehouden.