Overslaan en naar de inhoud gaan

Toelichting Ragana

FAQ   sauna raganaEen aantal vragen met betrekking tot ons model Ragana staan hieronder op een rij:

Hoe wordt het huisje geleverd ? De prijs is gebaseerd op de levering ongelost op uw huisadres van het complete huisje, inclusief alle accessoires en compleet gebruiksklaar. Aanvullende kosten zijn alleen plaatsing kosten, die slechts per situatie zijn vast te stellen. NB zelfs over een huis hijsen komt veelal niet bovende €500 .

Waarop kan ik het plaatsen ? U heeft geen fundering nodig, het huisje weegt net zoveel als een middenklasse auto en kan staan op 4 betontegels die op een zandbed gelegd zijn.

Kan ik het ook kopen als bouwpakket ? In principe wel, echter het vraagt wel 2 rechterhanden om het te bouwen. U krijgt er wel een goede handleiding bij en advies tijdens het bouwen is altijd mogelijk. Een bouwpakket zal zo'n €500 minder kosten dan een opgebouwd exemplaar. Nb de shingles zullen bij zelfbouw van Cedar(zie hieronder) of van bitumen materiaal gemaakt worden.

Kan het huisje groter ?  Ja dat kan, zon 20 -35 cm in de hoogte, zodat er meer hoofdruimte ontstaat. In de lengte vrijwel onbeperkt (alleen beperkt tot de ladinglengte van 13 meter). In de breedte groter houdt in dat het afbouwen in Nederland moet gebeuren, hetgeen mogelijk is.

Wat is het vermogen van de kachel ? De gemonteerde kachel heeft een vermogen van 6 of 8 kW, 400 volt. Dat is ongeveer 2 keer zoveel vermogen als de ruimte minimaal nodig heeft. Het betreft een sauna kachel met stenen waarop water kan worden gesprenkeld.  

Kan er een houtkachel in ? Ja dat kan, houdt er rekening mee dat een houtkachel wat meer plaats vraagt en samen met de schoorsteen wat duurder is.

Wat is het onderhoud ? Het geheel wordt geleverd in de lijnolie. Dit is er opgespoten met een drukspuit (planten spuit). Afhankelijk van de situatie (industrie of bosomgeving) zal er eens per jaar een nieuwe laag opgespoten moeten worden. dat zal ca 1 uur tijd kosten en 30 euro aan materiaal.

Wat voor dak zit er op ? Op ons showmodel zit een populieren houten shingle bedekking, dat is de traditionele bedekking in Letland, waar het 25-40 jaar meegaat. Om vergrijzen mogelijk te maken is deze onhandeld. Na vergrijzen zal inspuiten met lijnolie of ander soorten afwerking de levernsduur aanzienlijk verlengen. 

Kan er ander dakbedekking op ? Ja, ieder huisje is een unicum waarin alleen de basis vorm standaard is. Verder kan van alles aangepast aan uw wensen. Dakbedekking, ramen, deur, binnen afwerking, uitvoering in 2 ruimtes etc.

Kan ik er Cedar shingles op krijgen ?  ja dat kan als er voorraad is, de meerpijs daarvoor zal ongeveer €250  tot €400 bedragen.

 

Meer weten of andere vragen?

Schrijf op: info(a)loghuis.nl ...... of bel : +31 (0) 85 - 8640035